Som stryk!

Datum: 2009-12-30 ♥ 18:43:51

Det var länge sedan jag kände mig så ful som jag gör just nu! Känner mig ovanligt vinterblek, finnig och totalt GRÅ! Mörk under ögonen och håret är typ dött. Tycker jag ser ut som någon som haft sorg alldeles för länge! När en människa verkligen sörjer, syns det ju rätt tydligt efter ett tag... Nu har jag absolut inget att sörja, men det ser fanimej ut så. Någon mer som är ovanligt vinterful? :D

Den fullständiga sanningen! Lite suddig bild, men det kanske är lika bra, haha. Håret är uppsatt för att få lite volym efter duschen. Blev lite bättre när jag fick på lite smink sen, men inte mycket. SOMMAR; KOM HIT!


Några väl utvalda visdomar inför kommande år.

Datum: 2009-12-30 ♥ 14:53:47

Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.

Dåliga flickor är inte det sämsta.

Framtiden var bättre förr.

Friskt vågat, halva inne.

Först till skrivarkön får först skriva ut.

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.

Ju fler kockar desto större fackförening.

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.

Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.


Ber om ursäkt..

Datum: 2009-12-28 ♥ 14:28:22

.. till de som fick skåda min osminkade nuna och otvättade hår på Konsum nyss, haha. Orkade inte göra mig i ordning, men följde med mamma och köpte slingor som jag ska göra på hennes senare. Blev till mig själv också. Tänkte häromdagen att jag varit duktig som inte färgat håret på 3-4 månader, haha. Kan ju indirekt säga att jag har min naturliga hårfärg nu alltså! Tror inte att folk vet att jag är så mörk egentligen!


Jag fick en bra bok i julklapp, Hästpojken av Rupert Isaacson. Googla om du är intresserad, orkar inte berätta närmare ;). Den är "såklart" verklighetsbaserad, annars skulle jag nog inte önskat mig den :P. Var flera år sedan jag läste romaner som inte är verklighetsbaserade. Kanske dags snart igen! Ska försöka slänga in en recension här när jag är färdig med Hästisen i alla fall :)

Har absolut inget med inlägget i övrigt att göra... Men dessa underbara vinglas fick jag av mamma i julklapp. Älskar dem! Otroligt hemsk bild, men jag tror ni kan leva med det.



Less!

Datum: 2009-12-28 ♥ 10:20:17

Börjar tokruttna på att vara i den här hålan. Längtar hem! Om det inte var för kompisarna så skulle jag fly på en gång :P. Finns ju för fan inte ens ett fik!! :O

Var bara tvungen. Puss hej!

Snart så.

Datum: 2009-12-23 ♥ 10:37:20




Väskan är packad och det mesta är fixat! Nu ska jag snaaart åka iväg och påbörja min julhelg :D. Ska först träffa Emilia och Cerese en sväng. Sedan ska jag bara lata mig! Läsa, äta, tita på tv, spela spel, umgås med familjen, ta massor med promenader med Sara, shoppa lite och samla 100 kg energi tills det är dags att jobba igen :D.

En bild på några av de fina presenter jag fick igår (nej, den packade väskan står jag själv för, haha).

Hoppas ni får en jättefin jul! Mys och njut så mkt ni kan!

Leeeedig!

Datum: 2009-12-22 ♥ 22:03:54

Ja, nu jäklar ska jag njuuuta av min ledighet och samla ihop en massa energi!

Träffen på nya jobbet i förmiddags kändes bra. Blir nog jättekul! På gamla jobbet kändes det desto tyngre att vara, haha. Blev en hel del gråtande! Fick så fina presenter som jag ska spara för evigt :D.

Har blivit förkyld lagom till jul, och känner mig rätt slut nu. Imorgon ska jag upp tidigt, sticka till Farsta och köpa sista julklappen. Hem igen, göra lite fint här hemma, packa ihop och sedan åka mot stan och till mamma & pappa.

Bjuder mig själv på ett glas vin i världens fulaste myskläder och raggsockor, det är vardagslyx det, haha.

Puss och kram!

1 år och 4 månader!

Datum: 2009-12-22 ♥ 08:00:28

Ja, så länge har jag jobbat på mitt älskade Blå Kullen nu! Sista dagen idag! Har fan legat som en skruvmakaron inatt, och igår tårades ögonen lite när jag tänkte på att jag måste lämna alla underbara barn och kollegor nu! Det blir säkert jättebra på nya stället också, men ändå... En av våra toksöta "blivande" treåringar som man ganska ofta kan bli galen på gav mig världens kram igår när jag skule hjälpa honom på med overallen. "MIN Ida" sa han och hjärtat smälte ju fan på studs ;). Tror inte barnen riktigt har förstått att jag ska sluta, fast jag sagt det. Tror att dom tror att jag skojar. Sötingar!

Om 2 timmar ska jag vara på nya jobbet och hälsa på blivande kollegorna. Spännande! Fast jävligt pirrigt också :p.

Kram!

Hem ljuva hem... snart ;)

Datum: 2009-12-20 ♥ 15:45:58

Blev lite ändrade planer, fortfarande kvar hos päronen. En stund innan jag och mamma skulle åka till tåget förut så gick det några säkringar som jag fick hjälpa henne med. Pappa var inte hemma och mamsen kunde tydligen inte fixa det själv, tur att jag är så fruktansvärt duktig ;). Åker hem om en timme istället. Hinner inte gå på stan då som jag tänkt, får bli imorgon eller på tisdag. Ville undvika det, men men.

För övrigt så är jag fruktansvärt röksugen. Jag röker inte annat än på fester/middagar med andra rökare, och någon gång när jag har fullständigt psykbryt, haha. Tror suget nu beror på att jag är nervös inför morgondagen. Ni som vet vad jag ska ha för mig får hålla tummarna! Ingen big deal, men vill inte skriva ut det här i alla fall :)
Så, det första jag gör hemma blir att rota fram mina "Glamourcigaretter", haha. "Tjejcigaretter" (jättetöntigt koncept egentligen, men jag är ju lite töntig) som jag köpt på en kryssning. Vet faktiskt inte om de finns i svenska butiker!?

Ikväll ska jag försöka baka lite också. Ska göra mig till lite och bjuda på fika sista dagarna på jobbet ;). Hatar ju att baka, men känns så opersonligt att köpa fikabröd och bjuda på... Eller?

Kaffe nu!

Söndag och fjärde advent :)

Datum: 2009-12-20 ♥ 10:09:46

Jag haaaatar mens! Så jävla ont i magen och mår illa, sover skitdåligt. Varför "får" man inte skriva mens förresten? Det bloggas ofta om "hemliga veckan", "röda veckan", "lingonveckan" (gud vad töntigt), "montan" och allt vad det nu kan kallas.. Vad fan, våga skriva MENS :D.

Idag ska jag hem till mig igen. Skönt faktiskt, behöver och vill piffa till det lite innan jag åker hit över julen igen. Ska hjälpa mamma att baka pepparkakor först. Hoppas på att tågen och bussar/tunnelbana går normalt sedan! Annars bryter jag ihop ;)

Imorgon och på tisdag blir det jobb, sedan får jag vara ledig! Sista dagarna på mitt nuvarande jobb ju.. Kommer sakna alla barn GALET mycket! Fick jättefina presenter och kort av barn och föräldrar i fredags. Nästan så man började grina, haha.



Ella har absolut ingenting med saken att göra, men söt är hon! Galet stor bild också :D

Puss!

Till Emilia

Datum: 2009-12-19 ♥ 21:07:40

Här kommer en bild på Saras och mina peppisar med kristyr! How do you like it? :D


Bara babbel.

Datum: 2009-12-17 ♥ 07:52:49

Veckan börjar lida mot sitt slut igen! Dagarna, vekorna, månaderna, åren och LIVET går ju sååå jävla fort, haha.

Efter jobbet idag ska jag fika med Emilia, köpa present till Sara och kanske få ihop några av de sista julklapparna. Imorgon bär det av till Flen igen. Skulle egentligen behöva vara hemma och fixa här, men Sara ska firas så jag får allt masa mig ner ;).

Det jag egentligen skulle skriva här var att jag fått nytt jobb! :D På en annan förskola i "min" enhet. Några fler timmar i veckan blir det, känns skitbra! Börjar 11 januari! Känns självklart lite pirrigt, men det blir säkert kanon!

Nu ska jag dricka upp kaffet och försöka komma iväg till bussen. Måste åka extra tidigt idag eftersom trafiken inte tål snö ;).

Idag ska det dessutom lussas på Sturebys seniortjänst (ja med BARNEN, jag ska inte lussa :D)! Mysigt!


Julgodis it is!

Datum: 2009-12-11 ♥ 22:09:15


Fick en riktigt skön kvällspromenad med Sara och Isac! Skönt att få röra lite på sig och alltid kul att träffa Sarisen! På söndag blir det lite bak och sånt trevligt hemma hos henne! Merro den lilla pajsaren♥ ska ju jobba, men vi får klara oss ändå :p. Jag vill testa lakritsknäck som verkar vara så hett i år :D.

Börjar få lite julkänsla nu! Älskar att pyssla, fixa och förbereda! Annars skulle jag nog inte få någon känsla alls! Lite julmusik måste till också :D.


Vem tar hem Idol ikväll då? Erik hoppas jag! Missade ju det mesta eftersom det blev promenad istället. Känns som det kvittar, får ju ändå veta på en gång vem som vunnit! Missbrukar fan aftonbladet.se!

Imorgon funderar jag på att slinga håret. Mamma ville ha hjälp med sitt, så funderar på att köra på mig själv också! Vi får se! Rädd att det ska bli rödorange istället för ljust..

Nu, lite glögg och mys!


Heja mamma friskt humör, skjortan hänger utanför!

Datum: 2009-12-11 ♥ 16:16:04

Jag älskar att vara töntig. Det är bland det bästa med att jobba på förskola. Man får frossa i gamla galoscher och galaxer i mina braxer! :D

Igår åkte jag till mamma och pappa. Fick feber på jobbet och var tvungen att åka hem. Åkte hit på kvällen eftersom jag inte ville trassla iväg om jag blev sämre (hade bestämt sedan tidigare att jag skulle hit den här helgen). Inte speciellt kul att vara ensam här idag när mamma och pappa jobbar. Det är så TYST utanför stan! Hör ju fan hur klockorna tickar!

Igår när vi kom hem skulle mamma och jag laga mat medan pappa höll på med hallen (nytt golv, tapeter och sånt). Skulle vara bacon till, och mamma sa att jags kulle lägga det på en plåt med bakplåtspapper. Märkligt sätt att tillaga bacon tyckte jag, aldrig testat. Inte för att jag lagar bacon särskilt ofta övh men. Mamma skjutsade in plåten i ugnen. På två sekunder slog det upp flammor innanför luckan! Pappa gick förbi, och sade lugnt till mamma att "nu brinner det i ugnen". Mamma öppnar luckan medan jag skriker hysteriskt "Vad ska vi göra??". Mammor fixar ju allt, så med hjälp av en stekspade (!) var den blivande villabranden släckt! Det roliga var att efteråt sa mamma "Haha, och du sa helt lugnt 'nu brinner det i ugnen' ". Eh nej mamma, det var pappa som sa! Jag var galen i vanlig ordning :D.

Så, nu har jag skrivit 8 rader om brinnande bacon! Heja mig!

Kärlek!

Datum: 2009-12-10 ♥ 21:10:49

Mamma hade varit hos min gammelmoster Annalisa igår och grattat henne på namnsdagen.
Hon hade tydligen förälskat sig i Rikard Wolff nu, haha.

Annalisa: Rikard Wolff var på tv, han är var så snygg, och så sjunger han så bra!
S: Ja men han är ju bög..
Annalisa: Det skiter jag väl i! Pajkäringa' tycker också att han är snygg!

Haha. Hon har en väninna som hon kallar för "Pajkäringa'", så jävla söt!



Är det ute att vara humanist?

Datum: 2009-12-10 ♥ 16:26:18

Ja, det verkar fan inte bättre! Varje dag när jag väntar på bussen, åker till jobbet, jobbar, handlar mat eller går på stan så slår det mig hur otroligt egocentriska och självupptagna många, många, många människor är!

Väldigt många verkar ha fått en uppfostran där föräldrarna inte lade någon större vikt på att göra klart för barnen att det finns andra människor här i världen som man bör bry sig om och visa hänsyn! Varje dag ser jag människor som tränger sig före andra in i tbanan, låter äldre gå på SIST på bussen, låter sina väskor stå på bänken så att ingen annan kan sitta, går över lik för att tjäna så mycket pengar som möjligt, med meeera! Jag spyr snart! Det är så otroligt vidrigt!

Mår man bra om man aldrig någonsin bryr sig om någon annan? Får man orgasm av att höja sig själv till skyarna och ständigt enbart klappa sig själv på axeln? Jag vill inte framställa mig själv som Jesus Kristus vår frälsare, men jag har FAN fått lära mig att bry mig om andra! Och det innebär INTE att jag inte kan stå upp för mig själv, vilket vissa tycks tro! Du behöver inte göra dig själv till skiten under andras skor för att du är omtänksam! Jag tycker snarare att en människa som visar stor medmänsklighet VINNER respekt, både från andra och sig själv!

Tyvärr är det oftast unga människor (i min egen ålder) som är mest egofixerade! Jag hoppas att det generellt är så att ju yngre man är desto mindre bryr man sig om andra, och att brist på medmänsklighet INTE är något specifikt för "min" generation! Vi 80talister behöver INTE mer skit, så se till att skärpa till er en smula ;)


Finns säkert folk som anser att jag inte är ett dugg omtänksam eller respektfull gentemot andra, men det är i alla fall något jag strävar efter och tycker är viktigt! Alla kan alltid bli bättre!

 


Godmorgon Nobel ;)

Datum: 2009-12-10 ♥ 08:17:47

Idag skulle min farfar ha fyllt 88 år! Hoppas du har det jätteskönt och har en finfin födelsedagsmiddag :D. Du är saknad hos oss, men jag är övertygad om att du har det bättre i himlen än på Jorden nu! Minns sista gången vi sågs, runt jul på servicehuset. Du var plötsligt så liten och skör där i sängen, men ändå glad för att vi kom! ♥

Idag är det hysteriskt julpyssel på jobbet heeela dagen! Risgrynsgröt till lunch, vilket jag är totalt anti till :P. Det är ingen MAT! Men oftast populärt hos barnen, så jag får väl unna dem det, haha.

Nu ska jag hälla i mig kaffet, borsta tänderna och springa iväg till bussen!

Pusshej!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... andas...

Datum: 2009-12-08 ♥ 18:06:32


Idag har det varit en riiiktig skitdag! Inget att skriva om här, men ibland blir jag helt galen på mitt jobb!

Och det var INTE fiffigt av min/-a granne/-ar att just IDAG trycka ner förpackningar och annat skit i sopnedkastet så att det fastnar och innebär att soppåsarna inte går in! Till följd av det fick jag min första arga lapp nedskriven och uppsatt ;). Blir GALEN på vuxna människor som uppenbarligen har grova problem med att använda hjärnan!

Imorgon kanske det blir en bättre dag? Hoppas det :) Har i alla fall årets sista personalmöte och vi ska få något gott att äta då. Äta är alltid bra, eller hur? :D

 

Puss!


Guten Morgen Dienstag!

Datum: 2009-12-08 ♥ 07:15:07


 Tror jag det heter ;D.

Igår kväll hade jag och (några av) mina jobbarkompisar klangmeditation för andra gången! Googla om ni vill veta mer ;). Var min kollega K som höll i det. Hon är en av få som faktiskt får mig att verkligen tro på alternativmedicin :D. När jag låg och lyssnade på "klangerna" (K satt på golvet och spelade på tibetanska klangskålar medans vi andra låg på madrasser) så blev jag skitirriterad på mig själv för att jag inte kunde slappna av ordentligt. Låg och tänkte på allt, som vanligt. Men när det var dags att avsluta så kändes det verkligen i hela kroppen att jag hade kommit ner i varv ändå! Häftig känsla! Kroppen kändes "darrig", som efter en dos Bricanyl ungefär :P.

Sitter och läser lite nyheter.. Eller nyheter och nyheter, kanske mer klassas som skvaller ;). Jag sitter som en kärring och följer med spänning Elin och Tigers drama, haha. Såg att hon har flyttat ut nu, och att han "hoppas att hon ska komma tillbaka". Heja Elin! Låt karlfan lida riktigt ordentligt! Kan man inte låta bli att kn*lla vid sidan av så är man inte värd att behålla sin hustru!

Linda Rosing har tydligen fått en son nu också. Kul för henne, men varför inte ta hand om de barn hon redan har istället? Som jag fattat det så har hon inte varit någon supermorsa till dem direkt?

Nej, nu ska jag masa mig in i duschen och sedan parkera mig med kaffet framför the voice!

Puss!


PS. Imorgon kl 20 på kanal 5 är Arga snickaren hos ett par som har sina barn på mitt dagis :D. Eller nu går iofs bara yngsta killen kvar men. Det måste ni titta på ;)


Nu så..

Datum: 2009-12-06 ♥ 09:28:47


... kära vänner har jag internet hemma! Härligt! Ska försöka komma igång med bloggandet igen så fort känslan och lusten infinner sig ;).

Idag ska jag tvätta och städa. Känns som att man inte gör något annat! Ska försöka rensa och göra fint i klädkammaren också. Blir nog lite grejer som får åka ner i källaren! Känner mig alltid så duktig när jag släpar grejer ner dit, eller jävlas med dom tunga tvättkassarna! Får sån känsla av girl power, hahaha!

Puss på er!