Advent och mys!

Datum: 2009-11-29 ♥ 19:35:44

Orkar inte skriva en massa. Är hos mamma och pappa sedan igår! Firat storebror, och varit iväg på en liten shoppingsväng med mamma idag! Imorgon bär det av hem igen för jobb som vanligt! Tänkte smacka upp lite bilder ;D

Lite adventsfönster at my place! Visst är vädret utanför mysigt? ;)

 

Min fiina tomte som står hos den nästan ännu finare orkidén!



Mamma har också adventspyntat. Detta innebär att Sune måste upp i fönstret! Alltid kan man riva ner något!



Dagens shopping!

Ett par korgar från Jysk som ska bo i mitt badrum!



... närmare bestämt i denna hylla! HATAR småplocket som ligger löst, så fult!



Klädnypor i form av grisar! Ibland kan man tro att jag är lätt efterbliven! Tror dock att jag är rätt normalbegåvad ;)




Presentförpackning (antar jag) från Gillette. Schysst pris, så jag passade på! En body lotion från Bruno Banani följde med, den får nog bli en av mammas julklappar.


Om att vara eller inte vara.. singel..

Datum: 2009-11-15 ♥ 11:43:20

Går och funderar på så mycket som jag inte riktigt törs skriva här i bloggen, men egentligen skulle vilja.. Rädd att eventuellt trampa någon på tårna, såra eller göra någon illa. Varför jag nu tänker så, det är ju bara sanning jag vill skriva ner. Människor som blir sårade av sanningen borde väl egentligen se till att inte hamna i den sanningen? Haha. Låter mer trassligt än vad det är tror jag.

Ibland känns det jobbigt att vara singel. Inte för att jag saknar en kille, utan för att saker och ting blir så jävla märkliga mellan varven. Man träffar någon, tänker på någon, tycker om någon, som man inte är tillsammans med, som man inte har någon rätt till. Det är ju så mycket enklare att bara vara ihop. Fast det vill jag ju ändå inte. Puckomig!

Känns som att någon leker lite med mig. Eller vi leker tillsammans. Jag fixar det rätt bra, följer med i spelet och det gör mig inte jättemycket att det är lite småknäppt. Men om jag nu inte hade fixat det, om det hade gjort mig illa att han bara leker.. Hur hade han gjort då? Ibland känner jag faktiskt att det kanske inte är helt okej. Det är inte kul. Ändå vill jag inte lägga ner. Nästan som på jobbet när barnen leker något som man vet innebär att någon snart kommer bli ledsen. Man försöker avbryta och styra upp, men får höra att "men han/hon tycker det är kul". Jag är den där tjejen som uttrycker att det är "kul" eller "okej" att man  leker lite våldsamt. Fast egentligen är jag rädd och det vore bra om någon kom och avbröt det hela!

Tror inte att någon begriper vad fan jag gaggar om. Men så får det vara ;). Har ingen lust att skriva mer i klartext så att säga... Är alldeles för respektfull för det, haha.

Puss i alla fall.

Fint.

Datum: 2009-11-15 ♥ 10:07:04

Lite finfina män att titta på... Egentligen är väl ingen av dom riktigt "bildskön" eller hur man nu vill utrycka sig ;). Attraktiva är dom i alla fall enligt mig :D

Melker Andersson. Han har något jävligt gulligt ^^.




Söta Fredrik Wikingsson.



Martin Stenmarck, som väl måste klassas som klassiskt snygg och bildskön iaf ;)



Min kärlek sedan högstadiet ;) Mads Mikkelsen. Galet snygg!





Jag ljuger så bra..

Datum: 2009-11-14 ♥ 18:40:35

Ellakorvis är här och härjar. Jag sa till henne "vad fin du är i håret". "Jag har klippt mig" svarade hon snabbt. Mamma avslöjade dock att någon sax inte ens varit i närheten av kalufsen. "Vad långt håret har blivit" sa jag lite senare, och Ella svarar igen "Ja, jag har klippt mig". Haha, jävla skitunge att hitta på :P.


Från fröken Ida... ;)

Datum: 2009-11-13 ♥ 17:16:19


1000 pussar och kramar till alla "mina" söta, fina, fantastiska förskolebarn :D. Vissa dagar denna vecka har varit helveeetiska, med övertrotsiga treåringar och kaxiga femåringar. Dock blev avslutet på veckan helt okej, och vissa stunder är bara underbara och ger 2 ton kärlek rakt in i hjärtat!


Det absolut sämsta med mig...

Datum: 2009-11-08 ♥ 13:26:09


... är min förmåga att bli arg, och sedan låta det påverka allt. Satt och skrev en jobbansökan och hade världens mest positiva flow. Sedan tillät jag en människa sabba det genom att ta åt mig av hennes bristande tålamod och humör. Fan fan fan vad jag måste öva på att INTE ta åt mig och bli arg på grund av andra människors val! Och om jag nu blir arg, så ska det fan inte förstöra allt annat och färga av sig på hela dagen..

Däremot kan min ilska göra mig ganska driftig, haha. Kan passa på att ta upp ett ämne som gör mig smått vansinnig, när jag ändå är igång!

En del av arbetsuppgifterna inom förskolan är att dagligen jobba med "genusproblematiken". Står skrivet i verksamhetsplanen att vi självklart ska främja jämställdheten mellan pojkar och flickor och så vidare. Jobba för att INTE förankra märkliga könsroller och liknande hos barnen. Hos oss finns det inga tankar eller idéer om att pojkar ska leka med en sak och flickor en annan. Vi har inga dockvråer som uppmanar till någon jävla stereotyp hemmafrulek eller så. INGEN flicka ska få inbankat i skallen att hon måste leva i ett prinsessrosa moln, och INGEN pojke ska tro att han måste älska Spiderman och srik&vrål-lekar.

När jag gick inne på H&M häromdagen höll jag fan på att få ett nervsammanbrott. Redan på Bebisavdelningen är ALLT uppdelat efter kön. ALLA flickkläder är rosa och vita med Hello Kitty, och ALLT till pojkarna är blått och svart med Spiderman, Blixten eller Rorry! VARFÖR gör man sån ENORM skillnad på kläder till nyfödda pojkar och flickor? Jag tycker absolut inte att man behöver sätta på en pojke en Hello Kitty-tröja "bara för att", jag tycker inte ens att kläder till så små barn behöver vara så jävla olika! Det behöver inte finnas en massa volangklänningar till bebisflickorna! Om det bara fanns bra, sköna, smarta, funktionella kläder till både pojkar och flickor, i alla färger, med "normala" tryck (typ djur eller något) så skulle inte alla sexistiskt förtryckta och hjärndöda morsor tvinga på sina småtjejer enbart gulligullkläder. Dessa små flickor skulle då SLIPPA att få "Hej jag är en ömtålig, finklädd liten tjej som måste var svinperfekt i alla lägen"-stämpel för resten av livet, och skulle kanske kunna växa upp till starka, självständiga kvinnor som kunde välja själva vilken roll de vill ta på sig!

Vi har några suveräna föräldrar på min förskola som tar på sin treårige son strumpbyxor, eftersom det är praktiskt, skönt för honom och smart så här i höst/vintertid när det är mycket lager på lager. Han har dem i olika färger och mönster, och är superfin! En tjej som har MINDRE suveräna föräldrar kom med kommentaren att "Killar kan inte ha strumpbyxor!!". Hennes mamma stod vid ett annat tillfälle och diskuterade med mig att "Ja men xxx VÄGRAR ju allt som inte är rosa eller lila, så jag köper bara sånt nu, annars tar hon inte på sig det". SKITSNACK OCH LARV! Det är DU som bestämt, från början, att hon ska ha rosa kläder! Det är DU som stegar in i alla butiker och proppar kassen full av kläder i prinsessanda! INTE din fyraåring! Om du från början hade gett henne möjlighet att bära alla typer av klädesplagg så hade det varit fullt naturligt för henne idag! Hon är dessutom en sådan liten flicka som bryter ihop om hon spiller på sig eller blir smutsig, och utrbrister då "Min fina klänning!". Är det normalt att man ska tänka och resonera så när man är fyra år? Har man fått sunda och vettiga värderingar och uppfostran av sina föräldrar då?

Nej.




Måste i alla fall ge en massa cred till Polarn o Pyret som är svinbra på att ha funktionella och neutrala barnkläder!
Heja er!

Hemma hos mig

Datum: 2009-11-08 ♥ 10:14:52

Inte så många av mina söta vänner som sett hur jag bor, så ska försöka bjuda på lite bilder ;). Rätt svårt att ta bra bilder i syfte att visa hur det ser ut, men ändå.

(Klicka upp bilderna, så klart)

Köket..



Vardagsrummet.. Lite tomt på tavlor och sånt än så länge.



Egentligen totalt onödigt att lägga in bilderna på badrummet eftersom det är omöjligt att fota, men.. ;)


Update..

Datum: 2009-11-07 ♥ 21:17:16

Hemma hos mamma och pappa igen! Bjöd dem och brorsan på lunch hemma hos mig idag, innan vi åkte hit. Mys att vara här och fira Fars dag imorgon :)

Är tokdålig på att uppdatera nu. Inte bara för att jag inte har nätet hemma, mest för att jag är lat och tycker det är halvtrist ;).

Mår i alla fall väldans bra just nu. Trivs som fisken i vattnet i min lägenhet. Mit vik går ut nu vid årsskiftet, och jag känner mig supertaggad på att söka nytt jobb :D. Har hittat ett par stycken som jag ska försöka söka nu i helgen. Har bestämt mig för att jag ska jobba på lite nu, med sånt jag känner är kul och intressant, eller bara ger bra pengar ;). Ska INTE hetsa med att plugga och "bli något"! Jag tror att det är bäst att jobba ett tag innan man pluggar, vare sig man är på det klara med vad man vill studera, eller som jag, har noll koll...Tycker det är jätteknasigt när man börjar med en (yrkes)utbildning direkt efter gymnasiet! När man sedan ska ut på arbetsmarknaden tror jag det blir "sådär". Tror inte att man som 19åring har tillräckligt med erfarenhet och koll på livet för att t.ex. sätta sig och plugga till lärare. Det är mina åsikter och självklart ingen sanning, och ingen behöver ta illa vid sig!

För övrigt är en del så jävla söta att man bara vill slänga ett hjärta i fejjan på dom, haha. <3