Bara så ni vet..

Datum: 2009-08-28 ♥ 18:35:02

... kanske det inte blir såå mkt bloggande den närmsta månaden då det är lite knöligt med internet i nya lägenheten.

Åh hjälp.

Datum: 2009-08-27 ♥ 21:04:47


Gjorde precis en rätt tråååkig upptäckt. Ställde mig på vågen! Tror faktiskt jag är på mitt livs topp just nu! Ja och det är ingen positiv topp ;). Aldrig vägt så mycket :(. På söndag ska jag börja träna igen!! Yes!

Puss på er!

Kissar!

Datum: 2009-08-26 ♥ 22:02:33

Just nu passar det inte in i mitt liv, men åh vad jag längtar efter att skaffa en egen katt! Har fått för mig att jag vill ha en perser! Fast det går ju självklart fint med en vanlig bondkatt också ;). Synd att mammas och pappas missar är kastrerade, annars vore Sune den perfekte killen att avla lite på, haha. Vill ha en katt som är lika trygg, social och "trevlig" som han är! Många tycks tro och anse att katter inte är som t.ex. hundar, med individuella egenskaper och sidor. Det är SÅ fel! Finns nog inte en katt som är den andra lik!



Tjusig perserflicka :)

En liiten update..

Datum: 2009-08-25 ♥ 18:20:53

Hemma med feber och ont i halsen, men glad ändå. Imorgon får jag nycklarna till lägenheten. Överlycklig!

Fast det är liite blandade känslor. Det är ju rätt och precis vad jag vill, men det faktum att jag ska bo alldeles ensam känns liite jobbigt, inte bara skönt. Mamma säger att "du kan ju komma hit när du vill" och "du får ju umgås med dina kompisar" och så, men åh... Det är ju inte det... Kommer ju sakna någon att äta middag med, somna med, vakna bredvid...

Singelfjant.

Fredagsfynd!

Datum: 2009-08-21 ♥ 19:30:51

Idag hade jag min "ettfredag", otroligt skönt! Gick en sväng på stan innan jag åkte hem till vischan ;). Tokfyndade ett par khakigröna byxor med guldiga knappar och detaljer. Skitsnygga! Ordinarie pris 699, jag betalade 149! Gick och fingrade på en hel del annat också, men det fick vara. Ibland är jag riktigt förståndig, haha!

I helgen ska jag flytta lite grejer. Klump i magen! SÅ skönt när det är över, underbart! Nästa helg är det jag som flyttar!! På onsdag ska jag till lägenheten en sväng och skriva på lite mer papper och så. Ska passa på att fota lite då. Inte för att en tom lägenhet är så mycket att fota, men ändå :)

Ska inte skriva något negativt här nu, så det så!

Puss och kram!

Snabba rader!

Datum: 2009-08-20 ♥ 18:35:19

Händer inte mycket här inne nu. Jag jobbar på igen, pendlar till jobbet från mamma & pappa. I övrigt är allt skit kring exet och allt som rör honom och vårt gamla liv tillsammans! Ingen större lust att gå in på det! Snart är det över, och då ska jag njuta av mitt liv!

Nu ska jag sätta mig på altanen och läsa innan solen försvinner!

Söndagstänk...

Datum: 2009-08-16 ♥ 21:08:04

Trött! Har dragit runt med ngn influensahistoria ett par dagar, kroppen känns helt slutkörd! Dessutom har jag lite jobbångest inför imorgon ^^. Samtidigt ska det bli mysigt att komma tillbaka till alla söta barn och kollegor :). Glad att jag har ett jobb ju!

Nu är jag inne i en "sjuksköterskeperiod" igen. Det innebär att jag är övertygad om att jag vill plugga till syrra :D. Synd bara att det brukar övergå till "nja, jag vet inte... näe kanske inte.." efter ett tag. Men hur fan ska man komma någonstans i livet om man inte satsar och chansar? Kan ju inte gå hur länge som helst utan att bestämma mig... Det är ju inte aktuellt att börja plugga NU, men om ett år eller så, kanske... Drömmen är att inrikta mig på psykiatri! Tror jag skulle älska det jobbet.

Så, evetuellt och jättekanske... ;D.


Måndag

Datum: 2009-08-10 ♥ 11:43:57

Dagen blir nog inte alls som jag hade planerat, men bra ändå :). Var ute och sprang en sväng imorse, kände mig underbart duktig :D. Nu sitter jag med mer hårfärg i håret... Tog inte riktigt ordentligt sist. Svårt att gå från vitblond till chokladbrunt!

Ska följa med Emilia till frisören senare. Är inte det väldigt tjejigt? Följer män med varandra till frisören?
Blir en fika efteråt. Får se om vi blivit klokare sedan sist, vad det gäller livets alla bekymmer!


Nu har jag min sista lediga vecka. Känns vemodigt, som vanligt! Har ju varit ledig länge, 6 veckor tror jag... Utan ett öre betalt, så behöver ingen bitter kommentar om att "vissa har det bra" ;).


Puss!


Sommarsöndag!

Datum: 2009-08-09 ♥ 19:08:42


Haft en galet skön dag på sjön. Sol sol sol! Vet att det är otroligt klyschigt, men sjön/havet, vilket jävla vatten som helst, är så otroligt avkopplande! Hur många sommarkvällar har man inte spenderat på en brygga, pratandes om allt som finns att prata om? ;). Och en solig dag i båten är nästan det bästa som finns! Där kan jag inte göra något annat än att bara vara! Låg på sätet och bara tänkte och drömde om framtiden :D.

Kom hem för ett par timmar sedan. Blev middag tillsammans med brorsan, som kom med en "för tidig" inflyttningspresent. Ny kaffebryggare :) Blev skitglad, eftersom min pajjat. Så fin och omtänksam bror man har! Packade upp den och testade, blev riktigt gott kaffe!


Nu ska jag dejta symaskinen! Perfekt att sitta i tv-rummet och sy, så att mamma och pappa inte hör tv:n ;) Gulliga mig!

Pusshej!


Dagens pyssel..

Datum: 2009-08-08 ♥ 22:30:53

Idag har jag äntligen målat/betsat bordet! Fortsätter imorgon, tror det blir finfint!

Rotade fram en lerkruka som även den fick lite färg, servettrosor (köpte nya servetter idag faktiskt, samt lite annat pyssel) och lack :). Ska ha massor av växter i nya lägenheten, vilket kräver söta krukor! Ska satsa på mycket gröna växter tror jag, har lite väl lätt att död på andra sorter ;).




Som vanligt ser det säkert taffligt ut för andra, men underbart för mig ;).

Blev en liten doftpåse också, som mest ser ut som ett jävla knöggel på bilden, haha..



Puss!

Hos dig är jag underbar

Datum: 2009-08-08 ♥ 18:25:58
Hos Dig är jag stark
Hos Dig är jag underbar
Hos Dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar
Men när Du inte ser
När Du inte rör mig
Kan Du ha hittat nån annan
Säg nu hur Du ser mig

Jag undrar om Du
Hade kraft o ge Dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om Du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna Dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

När jag tagit slut
När jag inte orkar mer
När rädslan tar vid
Rädslan förstår mig mer
Då kan jag inte se
Kan jag inte röra Dig
Har jag då hittat nån annan
Säg nu hur Du ser mig

Jag undrar om Du
Hade kraft o ge dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om Du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna Dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

Jag undrar om Du
Hade kraft o ge Dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om Du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna Dig som jag
Allt jag kräver är ett svar

Jag undrar om Du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna Dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

Hos Dig är jag stark...
Hos Dig är jag underbar...

Grattis Sara <3

Datum: 2009-08-08 ♥ 10:32:52

Ja, och Per förstås ;)

Inatt kom en liten pojke :) Blev så glad av smset, underbart! Nyfiken på att träffa er, när ni fått komma till ro lite :D.

Idag får det bli massor av sol, och kanske bad. Pinsamma jag har ju inte badat en enda gång i år!

Ha en underbar lördag folks!

Åh..

Datum: 2009-08-07 ♥ 22:00:44



Sitter med massa tankar. Vad ska jag göra med mitt liv? Ååååhhhhhhhhhhhhhh!

Jag vill åka bort. Göra något. Vad som helst! Jobba, plugga, bara resa... Upptäcka nya ställen, träffa nya människor, komma på vad jag ska göra i framtiden... Passa på nu när jag är 20... 21... 22...23... Sen börjar det bli för sent för att vela och flumma runt, tycker jag.

Om 15 år är jag 35. Vad fan gör jag då? Tror jag önskar att jag är sjuksyrra på psyk. Förmodligen blir det inte alls så. Jag är 20 år och har för fan ingen aning om någonting. När jag var 15 var jag totalt övertygad om att jag ville plugga juridik. Det är ganska bortblåst nu... tror jag... Men, om man inte vet vem fan man egentligen är, hur ska man då veta vad man vill? Om man inte ens kan sätta ord på sin egen person, hur ska man då ha koll på vad man passar som? Eller är det så att man bara ska låta allt hända? Ska jag bara jobba på, gå där på mitt dagis och vara nöjd, det ena leder till det andra... !? Det vill jag inte, det skrämmer mig! Det om något är min mardröm, fast jag vet att verkligheten ser ut så i 9 fall av 10...


Därför vill jag bort nu, snart... Bara sticka... Se till att jag har pengar, och bara dra. Upptäcka hela världen som om den
vore min :D.

Bara för att bilden är totalt jävla galen, haha...

 


Va?

Datum: 2009-08-07 ♥ 11:33:14

Inne på aftonbladet.se kan man idag vara med i en omröstning; "Vad är okej inom barnuppfostran?".
Resultatet, så här långt, gör mig fan galen! Och, uppriktigt sagt, illamående.



Hur kan man tycka det är okej att stänga in ett barn på rummet? Och varför ska man "ta hårt i armen"? Ta hårt, det måste ju innebära att syftet är att göra barnet illa!? Drygt 1300 pers tycker det är okej att hota med våld. Jag är nyfiken på hur dessa människor tänker och resonerar. Är det okej att hota sin vuxna partner med våld, eller stänga in honom/henne? Tror inte det.

Folk som anser att våld, kränkningar och hot ska ingå i barnets uppfostran är, enligt mig, otroligt obegåvade och sjuka.
Så många vuxna verkar glömma att barn är människor, små individer med samma värde och rättigheter som oss vuxna. Barn går att prata med! Visst går det inte alltid att resonera med en trotsig fyraåring, men barn måste få vara barn! Att stänga in din treåring på rummet för att hon eller han klippt av gardinerna hjälper liksom inte. Förklara istället att det inte är okej! Klart det inte är lätt att alltid vara perfekt och sansad som förälder, men någon spärr måste man ändå ha.. Och barnaga är ju egentligen inte ens något att diskutera, eftersom det varit förbjudet i 30 år.

Fuldag, men bra ändå.

Datum: 2009-08-06 ♥ 20:06:25


Idag har jag känt mig ovanligt ful och tjock. Totalt blä. Tack och lov så går sånt "över", och det känns säkert bättre imorgon.

Idag har jag solat, städat och bakat bullar :) Blev inte riktigt lika bra som dom brukar, men helt okej. Ska inte äta av dom i alltför stor utsträckning ändå ;).
Min klänning från nelly som kom idag ska sitta lite snyggare tycker jag, tror inte bullar är det mest ultimata då...
Fast klänningen var underbar! Den får följa med på kryssning nästa helg :)

Fick en ros av mamma när hon kom hem idag. Blev så glad :)
Satte den i en av mina krukor jag fyndade på ICA..



Och så en krukbild, bara till dig Cerran ;) Läser man fort står det nästan kukbild. Hoho.




Tack för idag :D

Datum: 2009-08-05 ♥ 22:47:46
Har varit en rätt mysig onsdag idag. Fint väder ju! Solade ett tag på förmiddagen. Tog ganska bra! Kan ni tänka er att tjejen som för ett par år sedan pressade i timtal, insmord i babyolja för att bli så brun som möjligt, idag både använder solskydd och tänker på att inte ligga för länge (max en halvtimme)? Haha. På så vis har jag nog blivit vuxen.
Vi är skitnoga med det på jobbet, så förmodligen är det därför jag börjat bry mig. Barnen är alltid insmorda (ja, under våren och sommaren ;)) och har solhattar/kepsar och vi försöker undvika att vara ute under solens "farligaste" timmar även om det är underbart att vara ute, både för barn och personal. Om någon skulle bränna sig så får hon eller han vara inne resten av dagen. Om alla missnöjda och gnälliga föräldrar visste hur jävla noga vi är med deras rackarungar ;).

Ja det var ju kanske inte det mitt inlägg skulle handla om... Förskolans solpolicy, haha. Typiskt mig.
Efter solandet gjorde jag mig i alla fall lite fräsch och cyklade in till tåget för att åka och shoppa lite, samt möta upp mamma för middag. Köpte gardiner till rummet (vad ska man kalla det? "rummet" låter taffligt, men det är ju det... ett rum och ett kök :D) på Hemtex. Fast vid närmare eftertanke gör dom sig nog bättre i köket. Spetsgardinerna passar bättre i rummet... Får se. På Åhléns köpte jag enkla korkunderlägg till glasen, som jag tänkte fixa till. Lär visa resultatet här ;). På Himlavalvet (underbar butik) köpte jag lavendel i lösvikt som jag ska ha till mina doftpåsar, som ska sys när jag får lust.
Blev en söt blus, nattlinne, trosor och en "påse" till underkläder också. Shampo, balsam och inpackning från en Hennaserie fick följa med hem också :) Har inte gjort inpackning på hundra år. Blev ju brunett igår, så min kalufs kan behöva lite vård ;)

(Klicka för större bilder..)



Fick en liggande vas av mamma inne på Interflora. Ska nog ha den utan blomma, enkelt och fint!



Roligare bild på gardinerna kommer säkert om en månad, hihi. Visst är dom fina, Cereski? ;D



Ovanligt kasst foto men. Den är i siden och ska få bo i min klädkammare, antar jag :)

Ingen stress.

Datum: 2009-08-05 ♥ 00:18:03
Mammas och pappas finfina killar njuter av semestern ;)


Tisdag :)

Datum: 2009-08-04 ♥ 21:52:36


Fast jag trodde det var onsdag. Tjänade en dag alltså, haha.


Imorse kom jag faktiskt upp innan 8! Hade egentligen fått för få timmar sömn då, men kände att jag behövde komma upp ändå. Snart är det ändå dags att masa sig upp i svinottan och jobba! Saknar faktiskt barnen lite!

Solade en stund i förmiddags, tog ett långt bad och cyklade in till stan för en fika med Emilia! Blev en hel del gagg, om allt mellan himmel och jord, som vanligt! Skönt att då och då bli påmind om att det faktiskt finns fler förvirrade 20åringar, jag är inte ensam ;). Jag vet knappt vem jag är eller vad jag vill, vilket ger mig panik! Men en dag i taget, så ska det nog bli folk av mig också :D.

Efter fikan shoppade vi lite second hand. Eller vi och vi, jag i vanlig ordning ;). Blev ett litet barnlakan med söt spets, som jag tänkte sy doftpåsar av, och en rostavla som ska få ny ram. Köpte supersöta krukor på ICA (!) också, riktigt billiga.


Var nyss hemma hos Cerese och hämtade hennes gamla soffbord som jag fått. Tack vännen :). Ska slipa och måla/betsa det, kommer bli super!

Jag längtar mig galen efter min lägenhet!


Välkommen till min nya blogg!

Datum: 2009-08-03 ♥ 20:32:15