Va?

Datum: 2009-08-07 ♥ 11:33:14

Inne på aftonbladet.se kan man idag vara med i en omröstning; "Vad är okej inom barnuppfostran?".
Resultatet, så här långt, gör mig fan galen! Och, uppriktigt sagt, illamående.



Hur kan man tycka det är okej att stänga in ett barn på rummet? Och varför ska man "ta hårt i armen"? Ta hårt, det måste ju innebära att syftet är att göra barnet illa!? Drygt 1300 pers tycker det är okej att hota med våld. Jag är nyfiken på hur dessa människor tänker och resonerar. Är det okej att hota sin vuxna partner med våld, eller stänga in honom/henne? Tror inte det.

Folk som anser att våld, kränkningar och hot ska ingå i barnets uppfostran är, enligt mig, otroligt obegåvade och sjuka.
Så många vuxna verkar glömma att barn är människor, små individer med samma värde och rättigheter som oss vuxna. Barn går att prata med! Visst går det inte alltid att resonera med en trotsig fyraåring, men barn måste få vara barn! Att stänga in din treåring på rummet för att hon eller han klippt av gardinerna hjälper liksom inte. Förklara istället att det inte är okej! Klart det inte är lätt att alltid vara perfekt och sansad som förälder, men någon spärr måste man ändå ha.. Och barnaga är ju egentligen inte ens något att diskutera, eftersom det varit förbjudet i 30 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback